Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden daha fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Bu nedenle daha faziletli bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında sıyanet esenlamaz ve bu nedenle henüz az bir fiyata sahiptir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında birey ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince koca ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cihetüne gerçek panik pas kolu bulunmasıdır.

Yangın merdivenine iye yapmak yüce bir avantajdır. Kuşkusuz bu avantajı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık kanuni çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen ali binalarda yangın merdiveni binanın prodüksiyon aşamasında imal edilmektedir. Fakat elbet bir yangın merdivenine malik bulunmak yürekin binanızın yeni olması ya da fazlaca ali olması gerekmemektedir.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli derece ise ateşe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere coşkunluke dayanıklıdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan Yangın Kapısı bir güvenlik önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

You kişi email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha azca yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli standartlara için üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içerisinde bulunan insanoğluın ve diğer hararetliların yangın veya rastgele bir ivedi hatır esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme mevla, mimarilması zorunlu, yapıların vazgeçilemez unsurları beyninde arazi almaktadır.

Ivedili çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır.

Birokkalı şirket ve şirkete bu alanda bakım veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve dirilik eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde de tam derece almaktadır. 

Report this wiki page